Peter Hedman Konstsmide

 

Konstsmeden Peter Hedman flyttade från Jakobstad i Finland till Hällesjö i augusti 2011, och har inrättat sin atelje' i en gammal bagarstuga mitt i byn, mellan byvägen och sjön.

Jag har utställningar regelbundet på olika håll i de nordiska länderna tillsammans med min kompanjon Tanja Aumanen. Vi har ställt ut egna och gemensamma verk bl.a. på biennalen i Florens (italien), biennalen i Izmir (Turkiet) och Art Sydney (Australien). Alltid något projekt på gång ;-)

  Jag gillar det traditionella, anrika smidet som här i norden har 2000 år gamla traditioner. Jag är fascinerad av processen när man kan se en drake krypa fram ur en grov järnstång i ässjans glöd. Jag smider de flesta av mina skulpturer i ett enda stycke. Ofta handlar temat om vardagliga händelser, kryddat med humor och ironi - men ibland jag gör också allvarliga skulpturer som förmedlar en känsla av bottenlös sorg. Det behövs för balansen i livet.

   Sommartid smider jag ofta i Old Trail Town , vildavästern-staden som du kan läsa om på annat ställe här på Hällesjö-sidorna.

   Man kan vända sej till mej om man vill ha en personlig present, företagsgåva eller offentlig utsmyckning. Ibland gör jag också smycken av silver eller damaskerat (ådrat) stål eller i mokume gane-teknik.

Mera bilder och min cv hittar du på www.smedpeter.se

 

Peter Hedman

Hällesjö 605

84064 Kälarne

smedpeter@gmail.com

070-5726 230